Litoměřice: Svitla naděje na stěhování ZUŠ, vojáci slíbili odejít už příští rok

04.05.2021 11:42

S dobrou zprávou zavítal v uplynulých dnech na litoměřickou radnici náměstek ministra obrany Filip Říha. Přijel na pozvání místostarosty Karla Krejzy, kterého informoval, že na jaře příštího roku se odstěhují poslední vojáci z objektu bývalé Vojenské ubytovací a stavební správy (VUSS).

Litoměřice: Svitla naděje na stěhování ZUŠ, vojáci slíbili odejít už příští rok
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Padne tím zásadní překážka k tomu, aby město mohlo podat žádost o dotaci na stavebně náročnou rekonstrukci objektu nacházejícího se v ulici 5. května a vybudovalo zde moderní sídlo základní umělecké školy.

Přítomnost vojáků v jednom z pater VUSS totiž dosud bránila realizaci záměru, který získal podporu v zastupitelstvu i u veřejnosti. Město nezískalo dotaci na realizaci stavebně náročné akce, vyčíslené předběžně na zhruba 70 milionů korun, právě z tohoto důvodu. Vedení radnice proto armádě převedlo nevyužívaný objekt v kasárnách Dukelských hrdinů. „Jeho rekonstrukce by měla dle informací z MO trvat několik let, nicméně vojáci budovu VUSS opustí podstatně dříve, podle příslibu již příští rok,“ uvedl místostarosta Krejza, který je zároveň jako poslanec Parlamentu ČR členem parlamentního výboru pro obranu.

Budova v Masarykově ulici, v níž v současné době sídlí ZUŠ, již kapacitně nevyhovuje potřebám. Poté, co město získalo rozlehlý objekt v ulici 5. května bezúplatným převodem od státu, rozhodlo se přestěhovat sem ZUŠ a vybudovat jí zde moderní zázemí, včetně dosud chybějícího tanečního sálu. „Část prostředků by se poté do rozpočtu města vrátila pravděpodobným prodejem třech objektů, které v současné době ZUŠ pro své potřeby využívá,“ nastínil plány místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…