Litoměřice: V Mrázově a Dvořákově ulici probíhají opravy kanalizace

12.09.2020 7:33

Řidiči v Litoměřicích si musejí v následujících měsících dávat pozor v ulici Mrázova a u ulice Dvořákova. Severočeská vodárenská společnost zde totiž provádí opravy.

Litoměřice: V Mrázově a Dvořákově ulici probíhají opravy kanalizace
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Podle smlouvy o dílo mají být obě stavby dokončeny nejpozději 31. března 2021. Aktuální harmonogram prací však počítá s tím, že bude hotovo ještě letos,“ sdělil Jiří Hladík z odboru kanceláře generálního ředitele Severočeské vodárenské společnosti (SVS).

V ulici Mrázova se nyní opravuje kanalizace z roku 1932, a to bezvýkopovou technologií. Nedojde tak k narušení nedávno opraveného povrchu silnice. V místě prací ovšem bude vždy stát vůz s technikou, který ovlivní plynulost silničního provozu, neboť vozovka bude zúžena. Řidiči by tedy měli v tomto místě dbát zvýšené opatrnosti.

V Dvořákově ulici pak prochází opravou nejen netěsná kanalizace z roku 1913, ale i dožilý vodovodní řad z roku 1935. Z těchto důvodů zde muselo dojít k úplnému uzavření celé ulice.

SVS v letošním roce také dokončila opravy vodovodu a kanalizace v ulicích Nezvalova a Nerudova a do konce roku začne pracovat ještě v ulici Na Vinici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…