Litoměřice: Vnitrobloček je novou oázou pro čtenáře

01.08.2022 13:57 | Tisková zpráva

Od 1. srpna přináší Knihovna Karla Hynka Máchy v Litoměřicích svým čtenářům novinku. Dvoreček, který je přístupný z naučného oddělení, dostal novou tvář. Láká tak k posezení s knihou v příjemném prostředí.

Litoměřice: Vnitrobloček je novou oázou pro čtenáře
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Revitalizovaný prostor dostal na základě hlasování mezi knihovnicemi název Vnitrobloček. Tento skrytý poklad mezi domy kombinuje příjemné udržitelné materiály a nové rostliny. Při návrhu prostoru byly využity předměty původně určené k jiným účelům, například stará truhla, žebříky ze staré spíže nebo staré nápojové přepravky.

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39127 lidí

Nechybí ani zahrádka pro milovníky malovaných kamínků. „Kamínková zahrada zkrášluje vnitroblok, zároveň jde o jednoduchou a oblíbenou formu tvořivosti. Čtenáři mohou přinést či odnést malovaný kamínek a poslat jej dál na jiné zajímavé místo,“ říká propagační pracovnice knihovny Mirka Matušková.

„Snažíme se využít všechny prostory, které budova nabízí, abychom návštěvníkům zpříjemnili pobyt v knihovně a aby se u nás rádi na chvilku zdrželi. Kladli jsme přitom důraz na přírodní materiály a ozelenění prostoru. Vnitrobloček je tedy jakousi zelenou minioázou, kde je možné posedět na čerstvém vzduchu, dále od ruchu náměstí. I v největších vedrech je tu příjemně,“ dodává ředitelka knihovny Martina Vondráková.

Knihovna Karla Hynka Máchy nabízí klientům široký a aktualizovaný knihovní fond, rozdělený do čtyř odborných oddělení a zajišťuje výkon regionálních funkcí. Kromě toho celoročně pořádá celou řadu vzdělávacích akcí pro všechny cílové skupiny. Nejbližší událostí je přednáška historika Filipa Hrbka s názvem Ztracené Litoměřice, která se uskuteční 23. srpna v sále litoměřického hradu. Tradiční akcí je pak festival Města čtou, který bude probíhat na Tržnici Felixe Holzmanna v předposledním srpnovém týdnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…