Litoměřice: Vnitrobloček je novou oázou pro čtenáře

01.08.2022 13:57 | Tisková zpráva

Od 1. srpna přináší Knihovna Karla Hynka Máchy v Litoměřicích svým čtenářům novinku. Dvoreček, který je přístupný z naučného oddělení, dostal novou tvář. Láká tak k posezení s knihou v příjemném prostředí.

Litoměřice: Vnitrobloček je novou oázou pro čtenáře
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Revitalizovaný prostor dostal na základě hlasování mezi knihovnicemi název Vnitrobloček. Tento skrytý poklad mezi domy kombinuje příjemné udržitelné materiály a nové rostliny. Při návrhu prostoru byly využity předměty původně určené k jiným účelům, například stará truhla, žebříky ze staré spíže nebo staré nápojové přepravky.

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39131 lidí

Nechybí ani zahrádka pro milovníky malovaných kamínků. „Kamínková zahrada zkrášluje vnitroblok, zároveň jde o jednoduchou a oblíbenou formu tvořivosti. Čtenáři mohou přinést či odnést malovaný kamínek a poslat jej dál na jiné zajímavé místo,“ říká propagační pracovnice knihovny Mirka Matušková.

„Snažíme se využít všechny prostory, které budova nabízí, abychom návštěvníkům zpříjemnili pobyt v knihovně a aby se u nás rádi na chvilku zdrželi. Kladli jsme přitom důraz na přírodní materiály a ozelenění prostoru. Vnitrobloček je tedy jakousi zelenou minioázou, kde je možné posedět na čerstvém vzduchu, dále od ruchu náměstí. I v největších vedrech je tu příjemně,“ dodává ředitelka knihovny Martina Vondráková.

Knihovna Karla Hynka Máchy nabízí klientům široký a aktualizovaný knihovní fond, rozdělený do čtyř odborných oddělení a zajišťuje výkon regionálních funkcí. Kromě toho celoročně pořádá celou řadu vzdělávacích akcí pro všechny cílové skupiny. Nejbližší událostí je přednáška historika Filipa Hrbka s názvem Ztracené Litoměřice, která se uskuteční 23. srpna v sále litoměřického hradu. Tradiční akcí je pak festival Města čtou, který bude probíhat na Tržnici Felixe Holzmanna v předposledním srpnovém týdnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.