Litoměřice: Základní škola Boženy Němcové získala nový klavír Petrof

21.01.2021 18:55

Žáci a kantoři Základní školy Boženy Němcové v Litoměřicích mají radost z nádherného koncertního křídla, který škola získala jako jediná v Ústeckém kraji od Rodinné nadace podnikatele Karla Komárka (Karel Komárek Family Foundation).

Litoměřice: Základní škola Boženy Němcové získala nový klavír Petrof
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

V úterý 12. ledna proběhlo online oficiální představení koncertního křídla za účasti zástupců města, při kterém diváci sledovali z pohodlí svých domovů také dvě vystoupení. Na nový klavír zahrála úspěšná klavíristka a žákyně 8. třídy této školy Magdaléna Pallasová a maturant gymnázia a člen chlapeckého pěveckého sboru Páni kluci Jakub Hanč.

Škola uspěla v grantové výzvě „Piana do škol“, kterou nadace vyhlásila v září loňského roku. Ta rozdala celkem jedenáct hudebních nástrojů v hodnotě 5, 3 milionu korun. Tři klavíry a osm pianin koupila od českého výrobce Petrof poté, co objednávku odmítl převzít odběratel z Číny kvůli návštěvě české delegace na Tchaj-wanu.

„Skutečnost, že koncertní křídlo získala v poměrně ostré konkurenci díky celé řadě úspěchů v hudebních soutěžích právě naše škola, nás velmi potěšila,“ uvedl místostarosta Karel Krejza, který vyzdvihl i dlouhodobě výbornou spolupráci školy a města, jež je jejím zřizovatelem.

"Pracovat na podzim loňského roku na projektu, který vedl k získání tohoto krásného nástroje, bylo příjemné ohlédnutí za minulými deseti lety naší práce. Úspěch naší školy při jeho získání byl podložen především mezinárodními úspěchy našich pěveckých sborů Puellae cantantes a Páni kluci,“ konstatoval ředitel Základní školy Boženy Němcové Václav Hanč.

Posláním nadace je dodávat lidem odvahu k rozvoji svého potenciálu. Proto se manželé Komárkovi rozhodli nástroje věnovat základním školám s rozšířenou výukou hudební výchovy a základním uměleckým školám, čímž pomáhají rozvíjet mladé hudební talenty. „Přáli bychom si, aby se těch jedenáct nástrojů stalo symbolem české hrdosti a soudržnosti,“ sdělil v září Karel Komárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…