Litoměřice zahájí opravu havarijního stavu ulice Marie Pomocné

24.09.2022 14:27 | Tisková zpráva

V následujících dnech bude v Litoměřicích zahájena oprava havarijního stavu ulice Marie Pomocné, kde propady ve vozovce zhoršují plynulost provozu i komfort lidí cestujících autobusovou dopravou. Radní tento týden vybrali dodavatele stavby.

Litoměřice zahájí opravu havarijního stavu ulice Marie Pomocné
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Stavba je s ohledem na finanční možnosti města rozdělena na dvě etapy. Plánována je tak, aby provoz přilehlého autobusového nádraží zůstal zachován,“ informovala vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu Venuše Brunclíková. Odstranění havarijního stavu ulice Marie Pomocná bude s ohledem na nestabilitu podloží s pozůstatky staré zástavby stavebně složité. Vyžádá si speciální zakládání s cílem zamezit do budoucna dalším propadům povrchu silnice.

První etapa realizovaná ještě v letošním roce se týká úseku od Mezibraní a pásu vedoucího kolem autobusového nádraží. Komunikaci uprostřed rozdělí a zkrášlí ostrůvek se zelení. Silnice bude mít asfaltobetonový povrch. Dlažební kostky město prozatím uskladní a v budoucnu využije pro rekonstrukci Dlouhé ulice, která je vynucena obnovou inženýrských sítí v této lokalitě.

Technický stav vozovky je terčem kritiky obyvatel již delší dobu. Zdánlivá nečinnost však měla své důvody. „Stále jsme totiž jednali s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR o realizaci přeložky silnice I/15, která by vyvedla dopravu z Tyršova mostu právě ulicí Marie Pomocné s cílem ulevit dopravou přetížené Kocandě, zejména ulici Českolipská. Bohužel po třech letech intenzivních jednání ŘSD definitivně potvrdilo, že od záměru ustupuje. Proto můžeme okamžitě zahájit stavební práce vedoucí k odstranění havarijního stavu ulice Marie Pomocné,“ odůvodnil časovou prodlevu radní Filip Hrbek zodpovědný za územní plánování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…