Litomyšl: Veletrhy cestovního ruchu opět s účastí města

20.01.2019 16:58

Veletrhy cestovního ruchu mají v oblasti prezentace destinací stále nezastupitelnou roli. Materiály z Litomyšle a dalších měst UNESCO nebudou chybět ani letos na těch nejvýznamnějších českých i zahraničních akcích. Některých veletrhů se účastníme osobně, na jiných jsme zastupováni nejrůznějšími organizacemi.

Litomyšl: Veletrhy cestovního ruchu opět s účastí města
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Letošní veletržní putování jsme zahájili díky spolupráci s Českou inspirací 9. ledna prezentací na veletrhu Vakantie Utrecht a pokračovat budeme od 17. ledna na mezinárodním veletrhu turistických možností v regionech Regiontour Brno. Právě zde proběhne křest stolního kalendáře s názvem „Užijte si města UNESCO a České inspirace“ a nástěnného kalendáře s názvem „České dědictví UNESCO 2019“ s podtitulem „Slohy nás baví“. Stále nevycházíme z údivu, jaké obrovské dědictví nám tu předkové v podobě památek UNESCO zanechali. České a moravské památky UNESCO jsou navíc také výbornou učebnicí stavebních slohů. V nástěnném kalendáři na rok 2019 ukážeme na příkladech památek UNESCO právě jednotlivé stavební slohy. Kromě překrásných fotografií bude kalendář obsahovat také popis a dvanáct ilustrací oken s malými příběhy. Autorem ilustrací je výtvarník a vysokoškolský učitel Robert Smolík. A jaké slohy v kalendáři představíme? Románský, různé etapy gotiky a baroka, renesanci, secesi, novogotiku i funkcionalismus.

Od čtvrtka 24. ledna bude expozice UNESCO a České inspirace k vidění na veletrhu Slovakiatour Bratislava. Tento veletrh každoročně navštíví opravdu obrovské množství návštěvníků, kteří dovolenou v Čechách vyhledávají a milují – věříme, že se nám podaří nalákat je právě do našich měst.

Další veletržní zastávkou, na které se to bez nás neobejde, je nejvýznamnější akce svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy, pražský únorový veletrh Holiday World (21. - 24. 2. 2019). Zde naleznete společnou expozici Českého dědictví UNESCO a České inspirace. Právě na tomto veletrhu dojde také k vyhodnocení dalšího kola nekonečných soutěží UNES&CO. a Česká inspirace – města plná života. Zároveň zde představíme nové tiskoviny, z nichž některé jsou zaměřené speciálně na dětské obecenstvo.

Od 1. do 3. března naleznete společnou expozici také na veletrhu Dovolená v Ostravě, o týden později nás čeká veletrh Infotour v Hradci Králové a v polovině března veletrh v Jablonci nad Nisou.
Účast na veletrzích je podpořena dotací z programu Národní podpora rozvoje cestovního ruchu v regionech, který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.

Vedle účastí na veletrzích cestovního ruchu plánujeme i další outdoorové prezentační aktivity. Smyslem je prezentovat turistické atraktivity našich měst v místech s velmi vysokou koncentrací potencionálních návštěvníků. Budeme vybírat jednodenní až víkendové akce – využijeme k tomu již zavedených kulturních, historických a městských akcí, které mají velkou návštěvnost. Součástí prezentačních aktivitu budou samozřejmě i oblíbené Rychlokvízy a další drobné soutěže na místě.

Jsme přesvědčeni o tom, že i takovéto akce dokáží naše města dostat do povědomí široké veřejnosti, ze které se snad časem budou generovat další návštěvníci. Je jisté, že i účast na těchto akcích přispívá ke stále rostoucí návštěvnosti měst UNESCO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…