Litovel: Peloton CZECH TOUR s hvězdami cyklistiky projede opět městem

17.07.2020 17:57

12. ročník CZECH TOUR, významného mezinárodního cyklistického závodu za účasti cyklistických hvězd světové úrovně, se uskuteční ve dnech 5. – 9. srpna 2020.

Litovel: Peloton CZECH TOUR s hvězdami cyklistiky projede opět městem
Foto: Litovel.eu
Popisek: Svatojánský most v Litovli

2. etapa Prostějov – Uničov se pojede dne 7. srpna 2020 a peloton bude projíždět mimo jiné i naším městem. Trasa povede přes Chudobín, Nasobůrky a dále ulicemi Svatoplukova, Palackého, náměstí Přemysla Otakara, ul. Masarykova, Kysucká a Dukelská.  Předpokládaný čas průjezdu pelotonu je od 15:30 do 15:49 hod.

Přijďte povzbudit sportovce a nasát jedinečnou atmosféru této významné sportovní události. 

CZECH TOUR je významná sportovní akce mimořádné důležitosti, konaná na území České republiky, jediný cyklistický etapový závod v České republice kategorie jedna, pořádaný od roku 2009, který se koná každoročně v srpnu. 

Postupem času CZECH TOUR začala mezi cyklistickými závody v Evropě vyčnívat a s přibývající popularitou byla trasa prodlužována. Dnes patří k nejdůležitějším cyklistickým závodům v Evropě.  Závod je součástí UCI Europe Tour, což znamená, že soutěžící musí mít licenci UCI (Mezinárodní cyklistické unie).

Letošní trasa CZECH TOUR je 586 km dlouhá s převýšením 9 000 m, je situována do regionů Olomouckého, Moravskoslezského, Pardubického a Zlínského kraje. Trasa je protkaná divácky atraktivními místy, kde se jedou horské a sprintérské prémie, například Dlouhé Stráně, Červenohorské sedlo, Videlský kříž, Ecce Homo, Pustevny a Bumbálka.

Skvělou zprávou pro CZECH TOUR jsou již potvrzené týmy ve startovní listině. Na rozdíl od loňského roku, kdy se zúčastnily pouze dva týmy ze série World Tour, se letos ukáže v pelotonu pět World Tour týmů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…