Litvínov: Severočeské vodárny rekonstruují vodovodní řad a kanalizaci

25.07.2019 7:34

V Litvínově, v ul. Čsl. armády a Mládežnická, Severočeská vodárenská akciová společnost zahajuje rekonstrukci poruchového vodovodu a popraskané kanalizace pro 200 napojených obyvatel.

Litvínov: Severočeské vodárny rekonstruují vodovodní řad a kanalizaci
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

V uvedené lokalitě se nachází vodovodní řady z litiny DN 80 a DN 100 z roku 1954 a úsek litinového potrubí DN 150 z roku 1975. Řady jsou již dožilé a poruchové. Kanalizaci tvoří potrubí z kameniny DN 300 a DN 400 a pochází z roku 1973. Kamerová prohlídka prokázala, že stoka vykazuje praskliny, místy deformace, a dochází k nátoku balastních vod. Předmětem stavby je rekonstrukce vodovodu v délce 185 metrů a kanalizace v délce 379 metrů.

Pro novou kanalizaci bude použito potrubí z kameniny KTH DN 300 a DN 400. Dále dojde v dané lokalitě k rekonstrukci vodovodního řadu (vodovod V2) v ulici Mládežnická z nového vodovodního uzlu k č. p. 232, kde bude použito potrubí z litiny DN 80 v délce 38 metrů a z vysokohustotního polyetylenu HDPE d63 v délce 103 metrů. Také bude vyměněn vodovod V1 od č.p.151 směrem ke škole za nové potrubí z litiny DN 100 v délce 44 metrů. V rámci rekonstrukce vodovodu dojde i k úpravě stávajících vodovodních řadů – propoje a zrušení stávajícího litinového řadu DN 150 v délce 199 metrů, kde budou osazeny přírubové záslepky. Vodovodní řad bude při rekonstrukci odstaven a zásobování okolních nemovitostí pitnou vodou bude zajištěno provizorním povrchovým vodovodem.

Investorem stavby je SVS. Vlastní stavební práce budou zahájeny koncem července. Dle smlouvy o dílo má být stavba dokončena nejpozději do 14. listopadu 2019.

Je to jedna ze staveb z oblasti obnovy majetku pro okres Most, kde SVS pro rok 2019 naplánovala celkem 21 staveb k obnově majetku i strategických (vyvolaných legislativou), a to o celkovém objemu investic 107,9 mil. korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…