Litvínov: Žádáte o kotlíkovou dotaci? Půjčte si bezúročně na předfinancování výměny kotle

07.03.2020 9:49

Litvínov: Žádáte o kotlíkovou dotaci? Půjčte si bezúročně na předfinancování výměny kotle
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Ministerstvo životního prostředí České republiky vyhlásilo v lednu 2019 výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí 2014 – 2020 podporovaných z Fondu soudržnosti. Oprávnění žadatelé jsou kraje. Následně Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo Dotační program 4. výzvy Kotlíkových dotací v Ústeckém kraji. Do programu se mohli přihlásit vlastníci rodinných domů s maximálně třemi bytovými jednotkami, kteří k vytápění domu užívají kotle na převážně tuhá paliva s ručním přikládáním 1. nebo 2. emisní třídy. Do tohoto programu se přihlásilo celkem 7 zájemců. Žadatelé jsou od přihlášení a schválení přidělení dotace v kontaktu s kotlíkovým specialistou, který jim s veškerou agendou pomáhá.

Rada města nyní doporučila zastupitelstvu města schválit přijetí podpory formou dotace ze Státního fondu životního prostředí České republiky na podporu výměny kotlů ve městě Litvínov. Dále pak doporučila schválit "Program pro poskytování návratných finančních výpomocí ke kotlíkovým dotacím v Litvínově".

„Ve chvíli, kdy žadatelé podepíšou s Ústeckým krajem smlouvu, přijdou do městského úřadu v Litvínově, kde jim poskytneme bezúročnou finanční půjčku na předfinancování koupě nového ekologičtějšího kotle. Tyto peníze město získalo ze Státního fondu životního prostředí,“ vysvětlila Martina Bukovičová z úseku strategického rozvoje. Zapůjčené peníze, které tito zájemci po pořízení nového kotle následně městskému úřadu vrátí, si město může ponechat a využít na zateplení budovy družiny v ulici U Koldomu, spadající pod Základní školu s rozšířenou výukou cizích jazyků v Podkrušnohorské ulici. Budova družiny je dosud zcela nezateplená, došlo v ní pouze k výměně oken a dveří. V zimně tak dochází k nemalým tepelným ztrátám.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…