Louny: Nový postup vymáhání dluhů na místním poplatku

20.11.2022 13:29 | Tisková zpráva

Od roku 2022 má město Louny zaveden místní poplatek za odkládání komunálního odpadu z nemovité věci Obecně závaznou vyhláškou č. 3/2021 -> Zásady k výběru poplatku za odkládání komunálního odpadu z nemovité věci pro rok 2022 - Oficiální internetové stránky města Loun a Městského úřadu Louny (mulouny.cz).

Louny: Nový postup vymáhání dluhů na místním poplatku
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Louny

V případě, že místní poplatek nebude poplatníkem zaplacen včas nebo ve správné výši, bude vyměřen platebním výměrem nebo hromadným předpisným seznamem (dále jen „HPS“).

Upozorňujeme proto všechny, kteří dosud neuhradili místní poplatek za komunální odpad z věci nemovité, že městský úřad tento poplatek začne od letošního roku vyměřovat HPS. Tento seznam se nedoručuje každému poplatníkovi zvlášť doporučeně s dodejkou, ale bude doručen tzv. veřejnou vyhláškou – vyvěšením na úřední desce (ZDE) po dobu 30 dnů a po uplynutí této doby se 30. den zveřejnění považuje HPS za doručený.

HPS bude k nahlédnutí na městském úřadě, v kanceláři č. 420 (Bc. Kabelová). Označení správce poplatku, jakož i místo a dobu, kdy lze do HPS nahlédnout, zveřejní správce poplatku veřejnou vyhláškou, kterou vyvěsí po dobu nejméně 30 dnů na úřední desce.

Každý občan uvedený v seznamu bude moci nahlédnout pouze do těch údajů, které se týkají jeho osoby.

Vytvoření HPS je poslední krok před exekucí vymáháním. Proto apelujeme na všechny, kteří mají nedoplatky, aby nejpozději v době, po kterou bude HPS k nahlédnutí, své nedoplatky uhradili a vyhnuli se tak nemalému navýšení poplatku o exekuční výdaje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …