Lovosice: Na náměstí poteče pitná voda

02.01.2019 6:32 | Zprávy

Žíznivý návštěvník se bude moci napít vody z pítka na náměstí. V prosinci bylo zařízení připojeno na vodovodní řad. Voda zde poteče na jaře, až to dovolí klimatické podmínky.

Lovosice: Na náměstí poteče pitná voda
Foto: meulovo.cz
Popisek: Pohled na Lovosice

Město připravilo pro občany a návštěvníky Václavského náměstí další prvek, který zpříjemní zejména horké letní měsíce. V minulých týdnech zde bylo nainstalováno pítko, napojené na pitnou vodu z vodovodního řadu. Kohoutek se nachází v zadní části náměstí kousek od památného dubu.

„Vzhledem k tomu, že lze i do budoucna očekávat další horké a suché letní měsíce, snažíme se intenzivně zamýšlet nad tím, jak ochladit venkovní prostory a osvěžit návštěvníky města. Posledním nápadem, který jsme nyní zrealizovali, byla instalace pítka na pitnou vodu na náměstí. V prosinci bylo také vysazeno bezmála 100 nových stromů po celém městě, které v budoucnu poskytnou stín a sníží celkovou teplotu na rozpálených ulicích,“ uvedl Vladimír Šuma, místostarosta města.

Vodovodní přípojka a pítko na náměstí stálo celkem 100 000 korun, zaplatila ho v plné výši společnost Mondelez Czech Republic, s. r. o., jako sponzorský dar městu. Instalaci a práce na přípojce zajistila společnost LEN-servis, s. r. o., Litoměřice.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

eurokomisař

Dobrý den, když tak kritizujete potencionální nominanty na eurokomisaře, máte dojem, že ANO to s Jourovou ,,vyhrálo"? Já si třeba nejsem vědom toho, že by pro ČR něco udělala, otázkou taky je, zda je pro nás jako občany tato funkce nějak důležitá, co vlastně ten eurokomisař může udělat, když je to j...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

10:28 Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

Na jablonecký magistrát a přímo k primátorovi Miloši Velemu přichází připomínky ke světelné signaliz…