Lovosice zřizují komise jako poradní orgány pro radu města

06.12.2022 16:43 | Tisková zpráva

Rada města schválila zřízení komisí rady města jako své iniciativní a poradní orgány. Komise budou složeny z odborníků na danou oblast, pracovníků jednotlivých odborů, ze zastupitelů a z občanů města. Přihlášku k výběrovému řízení členů komise může do 14. 12. 2022 podat každý, kdo má zájem o chod a rozvoj Lovosic.

Lovosice zřizují komise jako poradní orgány pro radu města
Foto: meulovo.cz
Popisek: Pohled na Lovosice

Rada města Lovosice dne 23. 11. 2022 schválila zřízení komisí rady města, jako své iniciativní a poradní orgány dle ustanovení § 122, odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů. Komise budou složeny z odborníků na danou oblast, pracovníků jednotlivých odborů, ze zastupitelů a z občanů města.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Vznikne tak osm komisí, a to Komise kultury a cestovního ruchu, Komise stavebně-architektonická a dopravní, Komise sportu, Komise životního prostředí, Komise školství, Komise sociální a zdravotní, Komise inventarizační a Komise škodní.

Smyslem zřízení komisí je umožnit široké veřejnosti vznášet dotazy na radu města, předkládat projekty, přinášet inovace a nápady a sloužit jako poradní orgán při přerozdělování dotačních grantů města.

Jednotlivé komise budou zasedat přibližně šestkrát ročně, přičemž funkce člena komise je neplacená. Město však s odměnou pro členy komise počítá, cílem je vzbudit v občanech zájem o rozvoj města Lovosice.

Přihlášku do výběrového řízení na post člena komise lze podávat elektronicky na stránkách města Lovosice (ZDE) nebo v tištěné podobě na podatelně Městského úřadu Lovosice. Uzávěrka podávání přihlášek je plánovaná na 14. 12. 2022. Přihlásit se může každý plnoletý občan, přednost při jmenování budou mít zájemci s trvalým bydlištěm v Lovosicích.

Více podrobností o komisích naleznete na stránkách Městského úřadu Lovosice ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…