Luhačovice: Na radnici zavítaly srbské podnikatelky

11.09.2017 7:34

Delegaci podnikatelek ze srbského města Čačak s doprovodem přijali představitelé Luhačovic na místní radnici.

Luhačovice: Na radnici zavítaly srbské podnikatelky
Foto: wikipedia
Popisek: Luhačovice

Starostka Marie Semelová a místostarosta Radomil Kop hostům pověděli více o samosprávě, turistickém ruchu a možnostech kulturního a sportovního vyžití v lázeňském městě. Řeč tak byla například o cyklostezkách, Sportovním centru Radostova, Městské plovárně, ale i o zářiovém folklorním festivalu Písní a tancem. Zástupci města samozřejmě přiblížili návštěvě také místní léčivé prameny a podali základní informace o lázeňských společnostech, které ve městě působí. „Musím upozornit i na jednu perličku, Luhačovice totiž nejsou jen léčebnými lázněmi a oblíbenou turistickou destinací, ale vzhledem ke krásné architektuře a prostředí také vyhledávaným místem pro svatby,“ dodala s úsměvem starostka Semelová.

V průběhu setkání představily jednotlivé členky srbské delegace své hlavní aktivity, kterým se věnují. Ve spolku podnikatelek, které do Luhačovic zavítaly, byla mimo jiné i zástupkyně srbského lázeňství, šéfka velké dopravní firmy, majitelka grafického studia nebo výrobny cukrovinek. Nechyběla ale ani dáma, jejíž oblastí je výroba šátků a kravat, z nichž některé nosí i americký prezident Trump či německá kancléřka Merkelová.

Proběhla také krátká diskuse, při níž se návštěvnice ptaly zejména na další podrobnosti k fungování lázeňství a léčebným pramenů. Na oplátku členky delegace hostitelům přiblížily například turistické možnosti v Srbsku, kde se nacházejí nejen mnohé lázně, ale také například krásné hory nebo jezera a řada starobylých klášterů.

Po setkání předal místostarosta Kop za město delegaci dárkové tašky s upomínkovými předměty a ještě před společným závěrečným fotem byly návštěvnice ze Srbska požádány, aby se podepsaly do pamětní knihy. Návštěva Srbek ve městě, kterou zprostředkovalo Kontaktní centrum pro východní trhy Krajské hospodářské komory Zlínského kraje, pak pokračovala setkáním se zástupci akciové společnosti Lázně Luhačovice a prohlídkou některých jejích zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…