Mělník: Další vylepšení autobusové dopravy ve městě a parkoviště P+R

07.10.2018 6:32

Vedení města Mělníka vychází vstříc požadavkům občanů k posílení autobusové dopravy ve městě. Ta bude nově obsluhovat i Slovany a Brabčov. Vznikne nová zastávka a parkoviště P+R u vlakového nádraží, odkud bude také jezdit další přímý ranní vlak do Prahy.

Mělník: Další vylepšení autobusové dopravy ve městě a parkoviště P+R
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Mělník, kde je soutok Vltavy s Labem

Na začátku prosince, v době, kdy se celostátně mění jízdní řády, by mělo dojít na Mělníku k rozdělení linky 474 (místní hromadná doprava) na dvě. První s číslem 474 bude obsluhovat Brabčov a Slovany a odsud pojede do centra města a dál směrem na Chloumek a Kokořín.

Zastávka bus u nádraží

Druhá linka s číslem 747 se plánuje tak, aby díky ní došlo k napojení vlakové a autobusové dopravy, které dosud na Mělníku chybí. Linka pojede z vlakového nádraží na autobusové nádraží, do centra a pak směrem na Velký Borek a Hostín. Tato linka bude koncipována tak, aby na vlakové nádraží přijela vždy v návaznosti na přímé vlaky do Prahy nebo z Prahy s desetiminutovou rezervou na přestup.

Zavedení této linky od prosince záleží ještě na tom, zda bude možné u vlakového nádraží vybudovat zatím provizorní autobusovou zastávku. Nyní jedná město s Českými drahami a s Policií ČR o přesném umístnění zastávky tak, aby byly splněny všechny platné právní předpisy. Pokud by se nestihl prosincový termín, celá akce by se jen časově posunula, ale určitě bude realizována.

Parkování přímo u vlaku

Zároveň se s Českými dráhami jedná o vybudování parkoviště P+R v prostoru vedle nádražní budovy na jaře příštího roku. Ve spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic se jedná o tom, že v souvislosti s jimi plánovanou celkovou rekonstrukcí ulice Nádražní v horizontu zhruba tří let by se město podílelo na revitalizaci celého prostoru před nádražím tak, aby zde vznikly kryté autobusové zastávky se zálivy na obou stranách silnice.

Nový přímý spoj do Prahy

A ještě jedna dobrá zpráva na konec pro ty, kteří jezdí denně ráno do Prahy. Od prosince letošního roku přibude jeden přímý vlak do Prahy s odjezdem v 05.48 hodin. Večerní vlak, který doposud jezdil z Prahy s odjezdem ve 22.48, se posouvá o hodinu na 21.48 a přijede na Mělník ve 22:50. Noční flamendrák z Prahy po půlnoci zůstává (odj. 0:18).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …