Město Chrudim dokončí rekonstrukci Švermovy ulice, přibude zeleň i parkovací místa

13.02.2016 7:29

Chrudimští radní na svém jednání 9. února 2016 vybrali dodavatele druhé a třetí etapy rekonstrukce Švermovy ulice. Bude jí firma D&D Profi s. r. o. Dašice, která v loňském roce prováděla první etapu rekonstrukce. Stavební práce budou ve výši 2,3 milionu korun včetně DPH.

Město Chrudim dokončí rekonstrukci Švermovy ulice, přibude zeleň i parkovací místa
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Navazujeme na rekonstrukce síťařů provedené v loňském roce. Z finančních i technických důvodů se nám vloni podařilo realizovat pouze rekonstrukci chodníku v Opletalově ulici a první etapu rekonstrukce Švermovy ulice, v letošním roce chceme práce dokončit,“ říká starosta města Petr Řezníček.

Město navazuje na realizované rekonstrukce plynařů a dalších síťařů spoluprací na obnově povrchu krytů chodníků nebo komunikací, případně vlastními investičními akcemi. V případech, kdy dochází k rozkopání celých úseků chodníků, by měl být nový povrch proveden ze šedé zámkové dlažby. Podle architekta města Marka Janatky je vhodné držet zásadu, že v celé lokalitě budou nově řešené povrchy stejné.

„V některých ulicích, jako je například právě Švermova ulice, chceme navíc využít rekonstrukčních prací k tomu, aby se zlepšilo jejich šířkové uspořádání, a to především ve prospěch parkovacích míst. I nová parkovací místa budou řešena ze šedé zámkové dlažby, na některých místech bude nově doplněna zeleň a rekonstruováno veřejné osvětlení,“ dodává starosta Petr Řezníček.

Zmiňovaná rekonstrukce nebude v lokalitě tzv. Nového Města jedinou. Letos budou postupně následovat ještě rekonstrukce chodníků v částech ulic V Tejnecku, Na Valech a Heydukova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…