Město Chrudim proinvestuje ve svých základních školách přes 9 milionů korun

14.07.2017 17:26

Období letních prázdnin je tradičně dobou, kterou město využívá pro investice a opravy ve školách a školských zařízeních. Výjimkou není ani letošní léto. Město Chrudim se pustilo do několika větších akcí na svých základních školách.

Město Chrudim proinvestuje ve svých základních školách přes 9 milionů korun
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Největší akcí je projekt rekonstrukce hospodářského objektu ZŠ U Stadionu, který vlastně navazuje na již dříve realizované zateplení objektu prvního stupně a tělocvičny této školy“, říká starosta města Petr Řezníček. Tento projekt v sobě zahrnuje rekonstrukci školní kuchyně s výměnou podlah, obkladů a rozvodů, výměnu dřevěných oken za plastová, opravu schodiště do objektu a následně i zateplení. Celková výše nákladů činí 7,1 milionu korun.

Druhou větší akcí, která byla zahájena začátkem července, jsou rekonstrukce sociálních zařízení v ZŠ Dr. Malíka, především pak rekonstrukce a rozšíření zařízení u tělocvičny. V tomto případě je nutné kapacitně sociální zázemí rozšířit a zrekonstruovat sprchy i šatny, tedy udělat všechny nové rozvody, obklady i podlahy. Náklady na všechny rekonstrukční práce v této škole budou činit téměř dva miliony korun.

Kromě toho prakticky ve všech školách probíhají další drobné opravy a úpravy.

Částka, kterou město ve svých základních školách v letošním létě proinvestuje, dosáhne téměř 9,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…