Město Pelhřimov spouští nové webové stránky

01.09.2017 14:30

Tak jak rychle se vyvíjejí moderní technologie, tak je v současnosti struktura dosavadního webu jednotlivých sekcí zastaralá a uživatelsky nevyhovující. Nový web nabídne jasnější a přehlednější strukturu. Samozřejmostí také je responzivní design, který zachová kompletní obsah jednotlivých stránek a přizpůsobí jej typu zobrazovacího zařízení.

Město Pelhřimov spouští nové webové stránky
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Stránky jsou graficky modernější a uživatelsky komfortnější. Web je rozdělen obsahově do čtyř obsáhlých logických celků O Pelhřimovu Radnice a úřad Služby úřadu Volný čas, které by měly usnadnit a sjednotit orientaci návštěvníků v poměrně bohatém a tematicky pestrém obsahu prezentace. V jednotlivých sekcích najdou návštěvníci průběžně aktualizované informace o městě z pohledu samosprávy (Radnice), o městském úřadě jako subjektu veřejné správy, ale také o současnosti a historii města a volném čase.

V souladu s posláním úřadu a trendem elektronizace veřejné správy je kladen důraz zejména na prezentaci služeb poskytovaných úřadem široké veřejnosti. Všechny informace o dostupných službách jsou pohromadě na jednom místě a jsou dostupné přímo z úvodní stránky webové prezentace. Cílem nového webu bylo zajistit přehlednější uspořádání informací uložených na webu města. Pomocí grafické úpravy se občané snadněji a jednodušeji dostanou k tomu, co hledají.

Úpravy již budou probíhat za plného provozu

V rámci připravovaného IT projektu „Online veřejná správa v ORP Pelhřimov“ se budou webové stránky města i nadále vyvíjet. Nově navržená architektura nabídne v budoucnu občanům webové rozhraní s registrací, které poslouží pro elektronickou komunikaci s úřadem prostřednictvím tzv. „Portálu občana“.

Nové webové stránky najdou uživatelé na adrese ZDE, jak tomu bylo doposud.

Na základě různých podnětů, návrhů a připomínek, jak zlepšit přehlednost stránek, budeme dále upravovat systém uložených informací. Tyto úpravy již budou probíhat za plného provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…