Město Příbram ušetří za nákup elektrické energie a zemního plynu

22.04.2013 6:31

Po vzoru města Říčany se příbramská radnice rozhodla zajistit pro budovy ve svém vlastnictví snížení nákladů na elektrickou energii a zemní plyn. Odbor silničního hospodářství a investic provedl výběrové řízení na organizátora elektronické aukce na dodávky těchto dvou komodit a nejvýhodnější firma byla vybrána.

Město Příbram ušetří za nákup elektrické energie a zemního plynu
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

„Město Příbram v rámci výběrového řízení pověřilo výkonem zadavatelské činnosti společnost eCENTRE, a.s., která je schopná za nejnižší nabídkovou cenu nejen administrovat celé otevřené nadlimitní zadávací řízení na dodávky uvedených komodit formou e-aukce, ale i jako jediný administrátor v ČR má zkušenost s organizací e-aukce těchto komodit pro veřejnost“, řekl starosta Pavel Pikrt.

A právě veřejnosti a občanům Příbrami by následně chtělo město tuto službu také nabídnout, čímž by jim mohlo alespoň částečně pomoci zmírnit tlak z rostoucích cen a s tím narůstajícího nedostatku financí v rozpočtech domácností.

„Čím více lidí se do projektu zapojí, tím nižší cena se podaří vysoutěžit. Domácnosti jsou oproti městu nebo firmám ve vztahu k velkým společnostem slabé a proto platí dodavatelům energií mnohem vyšší částky“, uvedl dále starosta Pikrt.

Na úterním zasedání informovalo vedení města zástupce městských organizací a organizačních složek o nutnosti brzkého zaslání vyúčtování za rok 2012 a předložení dodavatelských smluv, které jsou důležitými podklady pro začátek soutěže.

Při přechodu na tento způsob nákupu komodit by tak dle odhadů město mělo uspořit až 20% finančních prostředků za silovou elektřinu a 30% prostředků za zemní plyn.

„Podaří-li se nám sjednotit poptávku za úřad a všechny naše městské organizace, nabídneme dodavatelům zajímavější objem zakázky. Platí zde totiž pravidlo, že čím vyšší poptávka či odběr, tím lepší dodavatelská cena“, dodal k projektu místostarosta Ivan Šedivý.

„Občané budou včas a dostatečně informováni prostřednictvím médií, radničního zpravodaje Kahan či oficiálních webových stránek města, ale také doručením letáků do svých schránek“, shrnul informace Pavel Pikrt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…