Město Slaný zve na výstavu Ve znamení tří deklarací

09.02.2018 12:17

Ve čtvrtek 15. února od 17:00 se bude konat přednáška s názvem S modrou krví v republikánské armádě. Česká šlechta 1918 – 1948 a armáda. Přednášející: Mgr. et Mgr. Zdenko Maršálek, Ph. D. z Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR (Knihovna V. Štecha - Klub K)

Město Slaný zve na výstavu Ve znamení tří deklarací
Foto: archív Slaný
Popisek: Slaný

Rozpad Rakousko-Uherska v roce 1918 znamenal pro středoevropskou šlechtu, rodinnými i majetkovými vztahy provázanou v rámci celého mocnářství, definitivní zánik „jejich světa“. Přesto se v době ohrožení naší republiky většina šlechtických rodů semkla k podpoře společného státu i národa, se kterým se cítila spjata. Oba totalitní režimy však chtěly tuto kapitolu našich dějin zamlčovat. I proto je výstava velmi objevná a ukazuje část naší národní historie zcela jiným pohledem.

Výstavu si lze prohlédnout ve vstupní chodbě knihovny ve dnech 1. - 28. února 2018. 

15. února od17:00 přednáška S modrou krví v republikánské armádě. Česká šlechta 1918 – 1948 a armáda. Mgr. et Mgr. Zdenko Maršálek, Ph. D. z Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR (Knihovna V. Štecha - Klub K)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…