Město Šumperk má novou monitorovací stanici ovzduší

12.09.2017 16:15

Město Šumperk pořídilo v rámci projektu „Pořízení pozaďové monitorovací stanice pro město Šumperk“ novou monitorovací stanici, jež se nachází na hřišti základní školy na ul. Vrchlického.

Město Šumperk má novou monitorovací stanici ovzduší
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Pořízení nové monitorovací stanice umožní získání podrobných dat o imisní situaci, lepší hodnocení zdravotních rizik vyplývajících ze znečišťování ovzduší na území města, umožní přesnější odhady původců znečištění a cílené působení na provozovatele zdrojů znečišťování ovzduší,“ sdělil místostarosta města Šumperka Jan Přichystal.

Prostřednictvím webové aplikace na webových stránkách (sekce Občan - Kvalita ovzduší) města lze sledovat např. teplotu a tlak vzduchu, koncentraci prachových částic, rychlost větru, globální záření a další zajímavá data. V uvedené webové aplikaci lze zjistit také aktuální index kvality ovzduší. Stanice je začleněna do celostátní monitorovací sítě Českého hydrometeorologického ústavu.

Stavba stanice byla pořízena za necelé 3 miliony korun, z toho 85 % činila dotace ze Státního fondu životního prostředí z operačního programu Životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…