Město Trutnov se připojilo k Týdnu pěstounství

20.09.2019 16:00

Pěstounství je jednou z forem náhradní rodinné péče. Náhradní rodiny pomáhají dětem, které z různých důvodů nemohou vyrůstat ve své původní rodině. V současné chvíli je v Královéhradeckém kraji téměř 240 dětí, kterým je možné zprostředkovat náhradní rodinu. Přestože počty náhradních rodičů během uplynulých let výrazně vzrostly, stále jich není dostatek.

Město Trutnov se připojilo k Týdnu pěstounství
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Město Trutnov se připojilo v týdnu od 8. září do 13. září 2019 k pořádání Týdne pěstounství, a to ve spolupráci s Královéhradeckým krajem a nestátními neziskovými organizacemi působícími v oblasti náhradní rodinné péče.

Náhradní rodiče a jejich děti se sešli v nově otevřeném Středisku volného času v Trutnově, kde si středisko prohlédli a také si mohli vyzkoušet vše, co nabízí. Setkání bylo především příležitostí k poděkování a ocenění práce všech, kteří jsou náhradními rodiči.

Další aktivity na různých místech Královéhradeckého kraje přiblížily náhradní rodinnou péči širší veřejnosti, což je také jedním z hlavních cílů pořádání Týdne pěstounství.

Pro informace o náhradní rodinné péči můžete zcela nezávazně kontaktovat sociální pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Trutnov. Prvotní informace případným zájemcům o náhradní rodinnou péči poskytne Mgr. Irena Adamcová (tel. 499 803 161, adamcova@trutnov.cz).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…