Městská část Praha 5 uctila památku PhDr. Jana Kefera

04.02.2018 9:37

Radní městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit a zástupce starosty Bc. Lukáš Herold ve středu 31. ledna uctili památku doktora Jana Kefera, který byl umučen 3. prosince 1941 v koncentračním táboře Flossenbürg.

Městská část Praha 5 uctila památku PhDr. Jana Kefera
Foto: Praha 5
Popisek: Paměrní deska doktoru Janu Keferovi v ulici Pavla Švandy ze Semčic v Praze 5

Městská část Praha 5 v roce 2012 udělila in memoriam doktoru Janu Keferovi záslužnou medaili MČ Praha 5 a rovněž umístila na jeho hrob na pražských Malvazinkách kus kamene z lomu v koncentračním táboře Flossenbürg, kde Jan Kefer před svou smrtí za nelidských podmínek pracoval.

Představitelé smíchovské radnice uctili položením květin památku statečného vlastence doktora Jana Kefera a připomněli odkaz, který tu Jan Kefer zanechal pro současné a budoucí generace.

PhDr. Jan Kefer (nar. 31. ledna 1906) byl významný český astrolog, hermetik a publicista meziválečného období 20. století. V Praze studoval na Arcibiskupském gymnáziu v Praze-Bubenči, absolvoval noviciát premonstrátského Strahovského kláštera, z řadu však odešel a vystudoval Filozofickou fakultu Karlovy univerzity.

Pracoval jako knihovník Národního muzea v Praze, později jako knihovník Strahovského kláštera a ve Vatikánské knihovně. Byl dlouholetým sekretářem a později i předsedou společnosti československých hermetiků Universalie a redaktorem časopisu Logos.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…