Mikulov už počtvrté provoní sýry

15.09.2016 6:32 | Zprávy

Víkend 17. a 18. září bude v Mikulově patřit už počtvrté festivalu sýrů a malých sýrařů z Čech, Moravy a Slovenska. Akci pořádá mikulovské konvivium Slow Food Pálava, Svaz faremních zpracovatelů a SPŠ mlékárenská v Kroměříži. Partnerem festivalu je i letos společnost ProBio. Vzhledem k tomu, že září je letos měsícem biopotravin, bude i na sýrařské tržnici zvláštní zóna biosýrů.

Mikulov už počtvrté provoní sýry
Foto: mikulov.cz
Popisek: Mikulov

Další z partnerů festivalu, sdružení Degustarium, nabídne návštěvníkům vybraná vína z Podpálaví. „Kromě očekávané dvacítky sýrařů nabídku doplní marmelády a další ovocné dobroty vhodné k sýrům, klobásy a špek z vepřů Mangalica, beran na rožni i mikulovské pivo Mamut a chlebové placky pečené v hliněné peci,“ přiblížil organizátor Martin Hrabec.

V rámci doprovodného programu proběhnou ukázky výroby sýrů a bude nachystaný dětský program, v sobotu odpoledne zahraje cimbálová muzika a zpívající „tetičky z Ježova“ předvedou stloukání másla jak za starých časů. Nebudou chybět ani tradiční ovečky v ohradě, které budou nad akcí dohlížet a vše hlídat.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Dobrý den.

Čeho se bojíte víc? STAČILA nebo SPOLU?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Mimořádná stavební sezóna přináší první výsledky

10:46 Jihlava: Mimořádná stavební sezóna přináší první výsledky

Rok 2025 se v Jihlavě nese ve znamení nebývalého stavebního rozmachu. Město, kraj i stát společně re…