Ministerstvo rozdělilo peníze na obnovu památek na Opavsku

20.10.2017 19:01

Ministerstvo kultury České republiky v průběhu měsíce září a října letošního roku rozhodlo, že uvolní finanční prostředky na obnovu kulturních památek na Opavsku v rámci programu „Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností“. V letošním roce byla mezi příjemce rozdělena částka 862 tisíc korun.

Ministerstvo rozdělilo peníze na obnovu památek na Opavsku
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Dotaci definitivně získala obnova věže kostela Neposkvrněného Početí Panny Marie ve Velkých Heralticích, první etapa obnovy oplocení zámku v Neplachovicích, rekonstrukce se dočkal strop kaple Nejsvětější Trojice ve Lhotce u Litultovic. Finanční prostředky státu byly poskytnuty také na sanaci kaple Zvěstování Panny Marie v Oticích a opravou prošla štítová zeď nad hospodářskou budovou zámku v Jezdkovicích,“ říká náměstek primátora Dalibor Halátek.

Uvedený dotační program Ministerstvo kultury ČR ve spolupráci se Statutárním městem Opava vyhlašuje už od roku 2008. „Od zahájení dotačního programu již bylo, v opavském správním obvodu, obnoveno bezpočet kulturních památek. Na obnovu památek za toto období státní rozpočet uvolnil částku 6,953 miliónů korun, nemalé prostředky ze svého vynaložili samotní vlastníci nemovitostí,“ dodává Martin Dostál z odboru rozvoje města a strategického plánování opavské radnice, který tento program pro ministerstvo administruje. Stát tak již devět let pomáhá s obnovou kulturních památek v naší části kraje. Přehled o letošních žádostech schválených Ministerstvem kultury České republiky najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.