Ministr Chalupa navštívil Mladou Boleslav

19.03.2011 18:50

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa a jeho první náměstkyně Rut Bízková navštívili v pátek Mladou Boleslav.

Ministr Chalupa navštívil Mladou Boleslav

Nejdříve je přijal na radnici první náměstek primátora Adolf Beznoska a spolu se zástupci společnosti Compag jednali o připravovaném projektu průmyslového zpracování komunálního odpadu v Mladé Boleslavi. Poté všichni odjeli do Neuberku, kde byli zástupci společnosti VAK seznámeni s rekonstrukcí zdejší čistírny odpadních vod i s připravovaným dalším velkým vodohospodářským projektem na Mladoboleslavsku.

Vrcholní zástupci ministerstva tak byli seznámeni s ekologickým projektem, ?díky kterému by místo stávajícího ukládání na skládku měla být převážná část odpadu z města zpracována průmyslově, ale šetrně k životnímu prostředí. Projekt s odhadovanými náklady kolem 600 milionů korun připravuje společnost Compag, financování je plánováno za pomoci úvěru a dotace ze Státního fondu životního prostředí.

"S panem ministrem jsme se obecně shodli na tom, že je potřeba ?omezovat skládkování. Dohodli jsme se odborných konzultacích s odborníky za účasti paní náměstkyně Bízkové a zástupců SFŽP. Je oboustranná snaha pomoci tomu projektu, protože má budoucnost. Jinak je vše připraveno a po těchto konzultacích by se měla podat žádost o dotaci na Státní fond životního prostředí," řekl náměstek Beznoska. (další podrobnosti o podstatě projektu najdete v dalších zprávách na webu města - např. ???http://www.mb-net.cz/?page=cz,12383.radnice-chysta-unikatni-system-zpracovani-komunalniho-odpadu)

Po jednání na magistrátu se představitelé města a ministerstva přemístili na nedávno modernizovanou čistírnu odpadních vod v Neuberku a byli seznámeni zástupci společnosti VAK Mladá Boleslav s detaily rekonstrukce i provozem čistírny. Tato velká investice byla součástí úspěšného skupinového projektu Mladoboleslavsko, při kterém se podařilo s pomocí EU nejen rekonstruovat čistírnu, ale také dostavět kanalizace v několika městech. Zároveň zde zástupci firmy představili i nový velký projekt, který řeší odkanalizování vybraných lokalit v Dobrovici, Mnichově Hradišti a příměstských částech Mladé Boleslavi. I tento projekt se plánuje s dotací z EU a celkové předpokládané náklady jsou 580 milionů korun. Vlastní stavba by mohla začít letos na podzim.

Další zprávy z Mladé Boleslavi naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…