Mladá Boleslav: Compag upravil hrob rodiny Adiny Mandlové

28.08.2020 18:35

Pracovníci společnosti Compag na podnět z městského divadla upravili hrob rodiny Adiny Mandlové na Starém hřbitově. Známá herečka a mladoboleslavská rodačka by se letos dožila 110 let.

Mladá Boleslav: Compag upravil hrob rodiny Adiny Mandlové
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Kulaté narozeniny Adiny Mandlové Městské divadlo Mladá Boleslav připomene hrou 1000 tváří Adiny, která byla napsána exkluzivně pro mladoboleslavské divadlo. Autorská inscenace sleduje život hvězdy českého filmu, který byl plný úspěchů a zklamání. Jeho autorkou je Daniela Sodomová. Premiéru bude mít 16. října 2020.

Adina Mandlová se narodila 28. ledna 1910 v Mladé Boleslavi a prožila zde necelých 18 let. Patří mezi nejslavnější české filmové, ale i divadelní herečky období první republiky. Zemřela 16. června 1991 v Příbrami. V mladoboleslavském hrobě pohřbena není – nepřála si žádný obřad, nechtěla do hrobu k otci, ani k matce. Její popel byl rozptýlen na loučce vedle budovy krematoria v Blatné.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…