Mladá Boleslav: Další mateřská škola se dočká zateplení

29.05.2020 14:55

Jednou z letošních významných investic do školství je zateplení další budovy, tentokrát mateřské školy Čtyřlístek.

Mladá Boleslav: Další mateřská škola se dočká zateplení
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

„Osvědčilo se nám rozdělit práce na dvě etapy, stejně jako tomu bylo třeba při zateplení základní školy Pastelka nebo MŠ Sahara. Znamená to, že aktuálně probíhá výměna oken na pavilonu Čtyřlístku, v příštím roce pak dojde na zateplení opláštění budovy,“ vysvětlil náměstek primátora Daniel Marek, který si rekonstrukci přišel prohlédnout.

Celkové zateplení se sestává z instalace vzduchotechniky, výměny otvorových výplní a zateplení obvodových stěn a střešní konstrukce včetně hospodářské budovy a rekonstrukce spojovacího krčku.

"Celková cena je necelých 26 milionů bez DPH a opět chceme využít dotace. Ta je v případě zateplení 40 % a v případě výměny vzduchotechniky až 70 procent uznatelných nákladů," dodal Daniel Marek.

Děti z rekonstruované budovy našly dočasně zázemí v nově postavené školce, která patří pod mateřskou školu Sluníčko. Tam také přechodně sídlí děti ze staré budovy MŠ Sluníčko. Ta je v dezolátním stavu a momentálně se řeší, zda objekt kompletně zrekonstruovat, nebo zbourat a postavit na stejném místě nový. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…