Mladá Boleslav: Dřevěné lavičky uměleckých řezbářů našly své místo v ulicích města

27.09.2018 6:32

V průběhu letošního už šestého ročníku Metalového sympózia, které se konalo v červnu, svá díla v Mladé Boleslavi tvořili nejen umělečtí kováři, ale také dřevořezbáři.

Mladá Boleslav: Dřevěné lavičky uměleckých řezbářů našly své místo v ulicích města
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Díky jejich práci tak vznikly čtyři originální dřevěné lavičky, které si zájemci mohli nejprve prohlédnout pohromadě na výstavě v nákupním centru Olympia. Nyní byly lavičky, jejichž autory jsou řezbáři Václav Kyselka, Tomáš Dostál, Martin Kučera a Václav Lemon, rozmístěny do ulic města. Konkrétně je to u před hlavním vstupem na městské koupaliště, pod schody při vstupu de lesoparku Štěpánka, na stráni nad Jaselskou ulicí a v Belvederu. "Těší mě, že tahle díla rozšíří originální mladoboleslavskou galerii ve veřejném prostoru, kterou zde díky Metalovému sympoziu již několik let budujeme," uvedl Gerard Keijsper, vedoucí Infocentra, který stojí za zrodem Metalového sympozia.

Po městě je možné vidět řadu dalších kovových soch, které vytvořili v rámci téhle akce renomovaní čeští i světoví umělci, oblíbená je například žirafa u Ekocentra Zahrada, lavička u 3. základní školy nebo kentaur před 6. základní školou.
Další díla z Metalového sympozia na své umístění v ulicích Mladé Boleslavi teprve čekají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …