Mladá Boleslav: Dům kultury hostil už deváté Slavnosti vína

22.11.2021 16:43 | Tisková zpráva

V sobotu se ve velkém sále boleslavského Domu kultury sešli milovníci dobrého vína. Konal se zde v pořadí už devátý ročník Slavností vína, které se za dobu své existence staly jednou z velmi oblíbených tradičních podzimních akcí.

Mladá Boleslav: Dům kultury hostil už deváté Slavnosti vína
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Také letos zde návštěvníci mohli ochutnat i víno, které vyrostlo v našem městě, Boleslavské cuvée," uvedl náměstek primátora Daniel Marek, který se slavností rovněž zúčastnil. Sklizeň hroznů na vinici nad Ptáckou ulicí byla podle něj letos oproti minulým letům o něco slabší, nicméně i tak si Boleslavské cuvée pochvaloval.

"Víno je možná sušší než v předchozích ročnících, ale pořád si myslím, že je povedené. A hlavně je naše. Věřím, že to návštěvníci ocení a jsem rád, že jsme mohli Slavnosti vína uspořádat, i když za dodržování specifických hygienických podmínek," podotkl Daniel Marek.

Akci si nenechaly ujít stovky příznivců českých a moravských vín. Bylo pro ně připraveno patnáct stánků a vinařství z celé republiky a také soutěžní vinná a vonná cesta. Vítězové si pak odnesli tři kartóny výběrových vín a také zajímavou zkušenost.

K dispozici bylo i občerstvení z Kopalovic uzenářství a sýry a další pochutiny z obchůdku Gurmán. Večer stylové hudebně doprovodila cimbálovka Kaňůr, na niž někteří přítomní s chutí tančili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.