Mladá Boleslav: Dům kultury hostil už deváté Slavnosti vína

22.11.2021 16:43 | Tisková zpráva

V sobotu se ve velkém sále boleslavského Domu kultury sešli milovníci dobrého vína. Konal se zde v pořadí už devátý ročník Slavností vína, které se za dobu své existence staly jednou z velmi oblíbených tradičních podzimních akcí.

Mladá Boleslav: Dům kultury hostil už deváté Slavnosti vína
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Také letos zde návštěvníci mohli ochutnat i víno, které vyrostlo v našem městě, Boleslavské cuvée," uvedl náměstek primátora Daniel Marek, který se slavností rovněž zúčastnil. Sklizeň hroznů na vinici nad Ptáckou ulicí byla podle něj letos oproti minulým letům o něco slabší, nicméně i tak si Boleslavské cuvée pochvaloval.

"Víno je možná sušší než v předchozích ročnících, ale pořád si myslím, že je povedené. A hlavně je naše. Věřím, že to návštěvníci ocení a jsem rád, že jsme mohli Slavnosti vína uspořádat, i když za dodržování specifických hygienických podmínek," podotkl Daniel Marek.

Akci si nenechaly ujít stovky příznivců českých a moravských vín. Bylo pro ně připraveno patnáct stánků a vinařství z celé republiky a také soutěžní vinná a vonná cesta. Vítězové si pak odnesli tři kartóny výběrových vín a také zajímavou zkušenost.

K dispozici bylo i občerstvení z Kopalovic uzenářství a sýry a další pochutiny z obchůdku Gurmán. Večer stylové hudebně doprovodila cimbálovka Kaňůr, na niž někteří přítomní s chutí tančili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Budějcké vody mají svůj web

7:17 České Budějovice: Budějcké vody mají svůj web

Nezastupitelnou úlohu vody v krajině přibližuje dětem základních škol i veřejnosti projekt Budějcké …