Mladá Boleslav: Lednový požár v Čejetičkách byl založen úmyslně, škoda je za tři miliardy

02.12.2022 16:59 | Tisková zpráva

Ničivý požár, který se rozpoutal na konci letošního ledna v areálu výrobní a skladovací haly, má na svědomí pětatřicetiletý muž. K tomuto závěru dospěli kriminalisté i specialisté z HZS, kteří případ řadu měsíců vyšetřovali.

Mladá Boleslav: Lednový požár v Čejetičkách byl založen úmyslně, škoda je za tři miliardy
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

„Kriminalisté vznesli v těchto dnech proti muži z Českolipska obvinění z trestného činu obecného ohrožení. Muž je podezřelý z toho, že založil požár v místě, kde byly dlouhodobě uskladněny dřevěné palety, kdy se plameny rozšířily i na vedlejší výrobní a skladovací halu, kterou požár zcela zničil," uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Jelikož měli policisté obavy, že by se muž mohl trestnímu stíhání vyhýbat, byl na něj uvalena vazba. Škoda, kterou měl svým jednáním způsobit, byla vyčíslena na bezmála tři miliardy korun.

„Z tohoto důvodu vedou vyšetřování případu kriminalisté Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. Trestní zákoník vymezuje za úmyslný trestný čin obecného ohrožení, při kterém byla způsobena škoda velkého rozsahu, v případě odsouzení trest odnětí svobody na osm až patnáct let," dodala policejní mluvčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…