Mladá Boleslav: Město podporuje volnočasové a sportovní oddíly, aby nemusely zdražovat

25.09.2022 9:46 | Tisková zpráva

Letošní školní rok bude kvůli zvyšujícím se cenám nejen energií náročný i pro všechny kluby a oddíly, které se starají o volnočasové aktivity pro děti a mládež.

Mladá Boleslav: Město podporuje volnočasové a sportovní oddíly, aby nemusely zdražovat
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Proto jsme se v Mladé Boleslavi rozhodli, že tyto organizace podpoříme i nad rámec obvyklých dotací, na které mimochodem vynakládáme 10 milionů ročně. Jde o mimořádný příspěvek, který je určený na to, aby kluby a oddíly nemusely zdražovat poplatky pro své členy. Chceme, aby byly volnočasové aktivity pro děti přístupné i nadále," vysvětlil náměstek primátora Daniel Marek. O tento příspěvek projevila zájem už řada organizací, ostatní mají stále možnost o něj zažádat.

Nově tedy město nabízí sportovním organizacím, které pracují s dětmi, navýšení stávajícího příspěvku o až 600 korun na jednoho člena s tím, že tato částka nesmí přesáhnout 100 % dotace, kterou už kluby dostaly. Na oplátku se kluby musí zavázat, že nezdraží členské příspěvky.

Město se naopak snaží kluby motivovat k tomu, aby příspěvky zlevnily. Proto jim nabízí ještě další finanční pomoc, a to 250 korun na každé dítě, které je členem klubu a má trvalé bydliště v Mladé Boleslavi. "Podmínkou ovšem je, aby o tuto částku, tedy 250 korun, byly příspěvky pro další sezónu nižší," vysvětlil náměstek Marek.

Tato podpora se týká 44 klubů, a pokud by tuto možnost využily všechny, celkem by to město stálo 3,3 milionu korun.

Pokud jde o organizace, které se věnují volnočasové činnosti dětí a mládeže, těm město navýší stávající roční příspěvek o 30 procent. Důvodem je to, že ani přidělování dotace se v případě těchto organizací neřídí počtem členů. I tady pak nabídne další podporu ve výši 250 korun na každé dítě, které je členem klubu a má trvalé bydliště v našem městě. Opět ale pouze v případě, že se závaží o tuto částku snížit členské příspěvky na příští sezónu.

V případě volnočasových organizací jde o 15 klubů a celková částka podpory, pokud by o ni měli zájem všichni, je zhruba 280 tisíc korun.

Podobnou podporu město nabídlo i organizacím, které zde provozují sociální služby. Jde zhruba o dvě desítky organizací, jimž bude díky tomu příspěvek od města navýšen o 30 %. V tomto případě se jedná o necelých 800 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…