Mladá Boleslav: Město pokračuje s výkupy pozemků pod hradem

22.09.2018 12:42

Město Mladá Boleslav pokračuje v přípravě revitalizace území pod hradem a podmínek k propojení Krásné louky, území pod hradem a parku Štěpánka pro pěší a cyklisty. Jak uvedl náměstek primátor Jiří Bouška, rada města ve čtvrtek 20. září souhlasila s výkupem další nemovitosti v tomto území od společnosti Lesy Mladá Boleslav, a.s. za pět milionů korun. Tento návrh musí ještě projednat zastupitelstvo.

Mladá Boleslav: Město pokračuje s výkupy pozemků pod hradem
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Statutární město má záměr zkultivovat příjezd do města z jihozápadního směru a upravit území v okolí rozsáhlého objektu Poplužního dvora v blízkosti boleslavského hradu. Za tímto účelem v rámci majetkové přípravy revitalizace této oblasti město již v loňském roce vykoupilo některé nemovitosti. Cílem je zrevitalizovat i areál Poplužního dvora. V plánech na revitalizaci celého území pod hradem město spolupracuje s automobilkou Škoda Auto.

Město podle náměstka Boušky také chce v budoucnu zrevitalizovat území kolem bývalé továrny v blízkosti Zimního stadionu v ulici Na Klenici. Zde již soukromý vlastník rekonstruoval objekty bývalé továrny, ale okolní komunikace a parkovací plochy nemají jasnou podobu. Město již zpracovalo projekt úpravy této lokality, měly by zde vzniknout zpevněné komunikace i parkovací plochy a bude doplněno i veřejné osvětlení.

Tento záměr s odhadovanými náklady kolem pěti milionů korun by město rádo realizovalo s finanční pomoc kraje. Předběžně je šance na příspěvek od kraje až ve výši kolem čtyř milionů korun. "Postupnými krůčky směřujeme k tomu, co chceme v této lokalitě udělat," řekl náměstek Bouška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…