Mladá Boleslav: Město přispěje 100 tisíc korun na provoz dětského dopravního hřiště

02.05.2019 13:01

Město Mladá Boleslav přispěje letos 100 tisíc korun na rovoz dětského dopravního hřiště v areálu škol ve Václavkově ulici. Příslušnou neinvestiční dotaci provozovateli dopravního hřiště Adolfu Haincovi schválili v pondělí 29. dubna zastupitelé. Informoval o tom primátor Raduan Nwelati.

Mladá Boleslav: Město přispěje 100 tisíc korun na provoz dětského dopravního hřiště
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Adolf Hainc, majitel autoškoly, má dlouhodobě pronajaté dětské dopravní hřiště u 8. ZŠ v Mladé Boleslavi. Hřiště je využíváno k výuce dopravní výchovy mladoboleslavskými školami a k provozu dětského dopravního hřiště v areálu Základní a Mateřské školy Mladá Boleslav, Václavkova 1040, včetně pořádání dětských dopravních soutěží BESIP.

Výcvik a výuka dětí na dětských dopravních hřištích patří k nejúčinnějším formám dopravní výchovy dětí. Systematický výcvik je soustředěn na žáky 4. ročníků základních škol a jeho obsahem je procvičení základních prvků jízdy na kole daných pravidly silničního provozu s příslušným teoretickým poučením. Na základě úspěšného absolvování zkoušek získá žák průkaz cyklisty. Dále, podle možností a volné kapacity, je prováděn výcvik a výuka pro mladší i starší žáky základních škol, školní družiny a dětí v mateřských školách.

V Mladé Boleslavi je výuka prováděna pouze na tomto dopravním hřišti. V rámci pravidelné plánované dopravní výchovy bylo v roce 2018 proškoleno 1240 žáků a to dvakrát ročně na jarní a podzimní výuce. Prostředky na pokrytí dotace jsou schváleny v rozpočtu na rok 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…