Mladá Boleslav: Město sceluje nevyužité pozemky pod střední průmyslovou školou

10.03.2020 13:59

Mladá Boleslav úspěšně pokračuje ve snaze postupně scelit rozsáhlé a nevyužívané pozemky pod střední průmyslovou školou. Zastupitelé v pondělí 9. března schválili darovací smlouvu, na jejímž základě město získá od Středočeského kraje do svého vlastnictví objekt tzv. Pluhárny a dvou parcel nad Jaselskou ulicí.

Mladá Boleslav: Město sceluje nevyužité pozemky pod střední průmyslovou školou
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Již dříve město získalo do svého majetku navazující pozemky s bývalými garážemi. Cílem je zabezpečit území proti vnikání nežádoucích osob a jeho budoucí kultivace. Jak řekl náměstek primátora Jiří Bouška, na využití objektu Pluhárny i přilehlých pozemků je již více návrhů a bude to předmětem dalších jednání.

Po schválení darovací smlouvy i zastupitelstvem kraje město zabezpečí budovu Pluhárny proti dalšímu poškozování a dále bude jednat o budoucím využití celého území. Podle náměstka Boušky je více možností a nápadů, ale konečné rozhodnutí dosud nepadlo.

Zástupci města již předběžně jednali jnapříklad se zástupci Škody Auto i spolku, který chce objekt Pluhárny zachránit. Možností je celá řada, přes vznik galerie, komunitního prostoru i například bytového domu. "Jsem rád, že se podařilo s krajem dojednat, aby do smlouvy nedávali žádné podmínky, které by omezovaly další využití," řekl náměstek Bouška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…