Mladá Boleslav: Město se snaží získat parkoviště v Jiráskově ulici

09.01.2019 15:14

Pozemek v Jiráskově ulici poblíž bývalého Telecomu, který patří České poště, se stal v posledních dnech tématem mnoha diskuzí. Ukázalo se totiž, že Česká pošta ho hodlá prodat v aukci, a ta se má uskutečnit už 16. ledna.

Mladá Boleslav: Město se snaží získat parkoviště v Jiráskově ulici
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Jde o pozemek o rozloze zhruba 1000 metrů čtverečních a aktuálně slouží především jako parkoviště. Pošta ho nabídla do aukce, protože ho nevyužívá. My jsme ovšem obratem zjistili, že tento pozemek máme v pasportu komunikací, což podle zákona znamená, že bychom se k němu měli dostat bezplatně," vysvětlil první náměstek primátora Jiří Bouška.

Dodal také, že město okamžitě vstoupilo do jednání s Českou poštou i příslušnými ministerstvy, aby se celá situace vyřešila ve prospěch Mladé Boleslavi. "Snažíme se podniknout kroky, abychom ten pozemek získali, aniž by se aukce uskutečnila. Průběžně budeme informovat o tom, jak se nám to daří," doplnil náměstek.

Minimálně do doby, než bude vybudován parkovací dům v nemocnici, bude tento pozemek i nadále využíván jako parkoviště. Pravděpodobně bude ale k parkování určen i poté, protože jde o hojně obydlenou oblast s nedostatkem parkovacích míst pro rezidenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…