Mladá Boleslav: Na Karmeli začala konference o vzdělávání seniorů

16.02.2018 9:16

Již šestý ročník konference Vzdělávání 3. věku – příležitost pro společnost začal ve čtvrtek 15. února ve Vzdělávacím centru Na Karmeli. Slavnostního zahájení akce se ujal náměstek primátora Daniel Marek.

Mladá Boleslav: Na Karmeli začala konference o vzdělávání seniorů
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Věřím, že tato konference splní vše, co ode ní účastníci i přednášející očekávají, a jsem hrdý na to, že se koná právě u nás v Mladé Boleslavi. Jsme městem, které se snaží se seniory a kvalitními možnostmi trávení jejich času pracovat v maximální možné míře. Podporujeme celou řadu projektů,určených této věkové kategorii, ať už jde o univerzitu třetího věku, vznik komunitního centra Klementinka nebo fungování seniorské rady," uvedl náměstek Marek.

Odborníci na vzdělávání seniorů z celé republiky zde v průběhu dvou dnů přednesou jak odborné příspěvky, tak příklady dobré praxe ve vzdělávání seniorů. Jedná se vždy o setkání lidí z celé České republiky, kteří se systematicky zabývají vzděláváním seniorů, a to jak na akademické půdě vysokých škol a ve vzdělávacích institucích, tak i v prostředí knihoven, muzeí, škol, sociálních ústavů, agentur.

Cílem je výměna a shrnutí zkušeností z oblasti vzdělávání seniorů a především zdůraznění jeho významu nejen pro seniory samotné, jejich rodiny, společnost, ale i pro možnost jejich uplatnění na pracovním trhu. Přednášející patří k uznávaným autoritám v oblasti vzdělávání seniorů nejen u nás, ale i v zahraničí. Samotné konferenci tradičně předcházelo slavnostní představení konference v Senátu PČR, které se uskutečnilo v lednu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…