Mladá Boleslav: Na přípravě nové silnice bude spolupracovat město s krajem

26.03.2019 13:59

Zastupitelé města v pondělí 25. března schválili uzavření smlouvy o spolupráci se Středočeským krajem na přípravě nové komunikace, která by v budoucnu měla propojit Pražskou ulici na Hejtmánce a Jičínskou ulici poblíž dálnice s tím, že jižně od Dubců obkrouží město.

Mladá Boleslav: Na přípravě nové silnice bude spolupracovat město s krajem
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Součástí této investice bude i řešení křižovatky ulic Pražská a Mileny Hážové. Jak dnes řekl primátor Raduan Nwelati, jde o jednu z velkých dopravních staveb v Mladé Boleslavi a okolí, s kterými počítá již vydané vládní usnesení.

Město se ve smlouvě zavazuje zajistit projektovou dokumentaci včetně autorského dozoru a výkonu inženýrské činnosti k územnímu rozhodnutí a pravomocnému stavebnímu povolení včetně komplexní majetkoprávní přípravy, finančně zajistit ze svého rozpočtu stavební část stavebních objektů, které nejsou součástí komunikace, bezúplatně převést všechny pozemky pod komunikací vybudované v rámci této akce na Středočeský kraj a udržovat dešťovou kanalizaci na nově vybudovaném úseku komunikace.

Středočeský kraj se zavazuje k použití zpracované projektové dokumentace k výběru zhotovitele stavby a finančnímu zajištění stavebních objektů, které jsou součástí komunikace. Dále se Středočeský kraj zavazuje požádat o dotaci ze SFDI. Příprava této komunikace ovšem bude trvat delší dobu a její přesné trasování musí být před zahájením stavby i v souladu s územním plánem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…