Mladá Boleslav: Na radnici besedovali obyvatelé Chrástu

12.09.2018 18:16

Ve středu v podvečer bylo na řadě další ze setkání vedení města s obyvateli příměstských částí Mladé Boleslavi, tentokrát ve velké zasedací síni besedovali lidé z Chrástu. Sešel se s nimi zmocněnec pro problematiku příměstských čtvrtí Jan Krištofjak, zástupci Compagu, Správy komunikací nebo vedoucí několika odborů.

Mladá Boleslav: Na radnici besedovali obyvatelé Chrástu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Chrástecké zajímalo například to, v jakém stavu je plánovaná cyklostezka mezi jejich čtvrtí a Bezděčínem. Dostalo se jim odpovědi, že se na projektu intenzivně pracuje a se zájmem si také prohlédli první studii návrhů tras propojení Chrástu a Bezděčína. "Bohužel je zde problém s pozemky, nepatří totiž městu, takže výstavbu cyklostezky brzdí jednání s jejich majiteli," vysvětlil Jan Krištofjak.

Výstavba nové cyklostezky nicméně patří mezi priority, a v souvislosti s ní se zde budou řešit i chodníky, respektive smíšené chodníky, a také další autobusová zastávka, která by měla doplnit stávající nově opravenou zastávku MHD Chrást, která je od letoška upravena tak, aby byl možný bezpečný nástup do autobusu.

Zdejší obyvatelé řešili také novou výstavbu na pozemcích katastrálního území Chrástu, kde postrádají veřejné prostranství, které by bylo možné využít pro vybudování dětského hřiště, zajímali se i o osud komunikace z Chrástu k železničnímu viaduktu směrem k loukám u Jizery. Zde jim bylo přislíbeno, že v horní části bude cesta udržována sekáním trávy, další úpravy se zde aktuálně neplánují.

Mluvilo se také o změnách v lese na Sahaře či problémech se zápachem při přečerpávání kanalizace v jedné lokalitě. Na některé dotazy dostanou Chrástečtí ještě dodatečně písemnou odpověď, jedná se například o počet lékařů a stav oddělení neurologie v Klaudiánově nemocnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…