Mladá Boleslav: Na radnici přijeli diskutovat obyvatelé Chrástu

15.11.2019 17:52

Ve středu v podvečer se ve velké zasedací síni mladoboleslavského magistrátu uskutečnila listopadová schůzka vedení města s obyvateli příměstských částí, tentokrát na radnici dorazili lidé z Chrástu.

Mladá Boleslav: Na radnici přijeli diskutovat obyvatelé Chrástu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Na jejich dotazy a připomínky odpovídal první náměstek primátora Jiří Bouška, vedoucí jednotlivých odborů magistrátu, zástupci Compagu, Správy komunikací či městské policie, přítomen byl i předseda komise pro příměstské části Přemysl Sezemský.

Chrástecké zajímal především projekt "nový Chrást", tedy plánovaná podoba zdejší lokality tak, jak je v návrhu nového územního plánu. "Jedná se zatím pouze o první návrh územního plánu, který teprve projde připomínkami a námitkami všech stran, takže v tuto chvíli určitě nedokážeme říci, jak to tady bude v budoucnu vypadat. Rozhodně však ještě proběhne veřejné projednání územního plánu, jeho přijetí je ovšem v horizontu příštích tří let, definitivní schválení by mohlo proběhnout do 31. prosince 2022," vysvětlil první náměstek. Ubezpečil ovšem přítomné, že je určitě cílem města vytvoření sourodého charakteru zástavby, řešení technické i dopravní infrastruktury a rovněž plánování optimálních veřejných prostranství.

Debatovalo se i o cyklostezce Bezděčín - Chrást, realizaci nové autobusové zastávky a budoucí podobě té stávající, obnově prosychajícího borovicového lesa nebo o možném budoucím pojmenování nově vzniklých ulic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…