Mladá Boleslav: Na radnici se konala beseda s obyvateli Bezděčína

13.04.2019 14:54

Ve středu odpoledne se konalo další z pravidelných setkání vedení města s obyvateli příměstských částí. V dubnu byli na řadě lidé z Bezděčína, a na magistrát dorazili skutečně v hojném počtu. O tom, co je v místě jejich bydliště trápí, s nimi debatoval první náměstek primátora Jiří Bouška, předseda komise pro příměstské části Přemysl Sezemský, vedoucí některých odborů, zástupci Compagu i Správy komunikací.

Mladá Boleslav: Na radnici se konala beseda s obyvateli Bezděčína
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Diskutovalo se například už o léta slibované výstavbě chodníků v Pražské ulici, která se konečně blíží realizaci, takže účastníci besedy si mohli přímo na místě prohlédnout studii. Před samotnými úpravami sem nejprve nastoupí firma VaK, která tu zrekonstruuje svou sít, což by se mělo odehrát už letos na podzim. Poté bude následovat vlastní budování chodníku, zastávky MHD, cyklostezky a tak dále, což bude v režii města.

Náměstek Bouška také představil myšlenku vybudování cesty pro pěší a pro cyklisty, která by propojila Chrást, Bezděčín a Dubce. I zde byla k dispozici studie, která je však teprve na počátku, proto pracuje s třemi různými variantami.

Další požadavek, totiž vznik přechodu pro chodce u dětského hřiště, přímo na místě odsouhlasila i komise pro příměstské části, přechod by měl být tudíž vybudován v nejkratším možném termínu.

Probíral se také provoz nového radaru v Bezděčíně a možnost instalace dalšího radaru, zvýšená doprava a průjezd vozidel je totiž asi nejpalčivějším problémem, který Bezděčínské trápí. Komise pro dopravu radar nedoporučila, nicméně náměstek Bouška přislíbil, že dopravní odbor požádá městskou policii, aby zde provedla měření rychlosti a situaci vyhodnotila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…