Mladá Boleslav: Na sídlišti vyroste nová mateřská škola, další školky čekají úpravy

03.04.2019 17:11

Jedním z nejdůležitějších bodů pondělního jednání rady města byl výběr stavitele, respektive dodavatele stavby nové mateřské školy v Severním sídlišti.

Mladá Boleslav: Na sídlišti vyroste nová mateřská škola, další školky čekají úpravy
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Jde o novostavbu mateřské školy Pampeliška, a věřím, že až uplyne patnáctidenní lhůta pro odvolání, budeme moci zahájit výstavbu tak, aby školka co nejdříve mohla začít sloužit veřejnosti," uvedl primátor města Raduan Nwelati. Bude to druhá nová školka, kterou město postaví s pomocí evropských dotací, první, která vyrostla na Michalovicích, je už prakticky hotová.

Kromě toho rada rovněž projednala a schválila vyhlášení soutěže na zateplení mateřské školy Štěpánka, pavilonu Sahara, který se nachází ve stejnojmenné příměstské části v Borové ulici. Celkové zateplení této budovy se sestává z instalace vzduchotechniky, výměny otvorových výplní a zateplení obvodových stěn a střešní konstrukce, a také rekonstrukce topení. Pokud výběrové řízení proběhne bez problémů, mělo by být zateplení realizováno ještě letos.

Další bod, který radní řešili, a týkal se problematiky předškolního vzdělávání, byla dotace pro mateřskou školu Duha. „Tu od prvního září letošního roku přejímáme jako zřizovatel my. Dosud to bylo soukromé zařízení, ale stávající paní ředitelka odchází do důchodu a chce školku předat městu. Jelikož jde o zavedenou a oblíbenou školku, její žádosti vyhovíme,“ vysvětlil primátor Nwelati.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…