Mladá Boleslav: Novým partnerským městem je italské Fano

26.06.2019 20:21

Už v květnu rozhodli mladoboleslavští radní a posléze i zastupitelé, že dojde k navázání partnerství s novým městem. Půjde o italské Fano a na červnovém jednání dali zastupitelé zelenou smlouvě o partnerství.

Mladá Boleslav: Novým partnerským městem je italské Fano
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Těší mě, že Mladá Boleslav naváže partnerství s dalším městem. Fano je krásné starobylé město, navíc i velikostně dost podobné Mladé Boleslavi, má 60 tisíc obyvatel. Věřím, že naše vztahy budou stejně obohacující jako třeba ty s Dieburgem nebo Pezinokem," uvedl náměstek primátora Daniel Marek.

Fano se nachází v italské oblasti Marche, jde o třetí největší město tohoto regionu a také důležitý přístav Jaderského moře.

"Partnerství obvykle probíhá především na úrovni nejrůznějších zájmových či sportovních klubů, ale i základních a středních škol. Vyměňují si zkušenosti, pořádají společné projekty a vzájemně se tak obohacují," nastínil princip partnerské spolupráce primátor města Raduan Nwelati.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…