Mladá Boleslav: Občané mohou žádat o koupi akcií Centrothermu

02.07.2012 19:10

Od úterý 26. června mohou zájemci z řad občanů požádat na magistrátu o koupi akcií akciové společnosti Centrotherm.

Mladá Boleslav: Občané mohou žádat o koupi akcií Centrothermu
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Příslušné tři podklady (v podobě formulářů žádosti, návrhu kupní smlouvy a znění podmínek) si mohou stáhnout z internetových stránek města (úřední desky) nebo vyzvednout osobně na podatelně magistrátu v přízemí budovy na Komenského náměstí 61. Na vlastní podání vyplněné žádosti budou mít lhůtu 30 dnů od zveřejnění, tedy do čtvrtka 26. července 2012 do 12.00 hodin. Vyplněnou žádost opět budou moci podat osobně na podatelně magistrátu nebo poslat na magistrát doporučenou poštou.

Po uplynutí lhůty pro odevzdání žádostí o akcie projedná nabídky zastupitelstvo města, které bude s konečnou platností spolu s valnou hromadou společnosti rozhodovat o tom, komu a kolik akcií bude prodáno. Schválený seznam zájemců o akcie poté bude zveřejněn po dobu 30 dnů na úřední desce magistrátu. Během této doby budou uzavírány samotné kupní smlouvy na prodej akcií. Od podpisu smlouvy bude dalších 30 dnů na zaplacení. Jinými slovy, na vlastní platbu za akcie je zatím dost času.

Každý občan starší 18 let s trvalým bydlištěm v Mladé Boleslavi si může koupit maximálně pět akcií Centrothermu v hodnotě po 7.100,--Kč za jednu akcii.
Záměr prodeje části akcií společnosti Centrotherm schválilo 21. června 2012 zastupitelstvo města.

Otázky a odpovědi:

    1.      Kdo si může o odkoupení akcií Centrothermu zažádat?

      Každý občan s trvalým pobytem na území Statutárního města Mladá Boleslav starší 18-ti let bez omezení způsobilosti k právním úkonům.

    2.      Kolik stojí akcie?

      Jedna akcie stojí 7.100,-- Kč. Cena je pevná a splatná do 30-ti dnů od podpisu kupní smlouvy.

    3.      Co je ke koupi potřeba?

      Postačí podat nebo doručit na magistrát návrh na uzavření kupní smlouvy, ve kterém zájemce pouze doplní své osobní údaje a návrh vlastnoručně podepíše. Návrh nemusí být podepsán ověřeně.

    4.      Kde je možné získat podklady a informace?

Formulář žádosti, podmínky prodeje a návrh kupní smlouvy je možné získat osobně na podatelně Magistrát města Mladá Boleslav na Komenského náměstí 61 nebo si je stáhnout z příloh této zprávy včetně informací ke společnosti Centrotherm (výroční zprávy). Případné doplňující dotazy lze podat prostřednictvím elektronické pošty na adresu: ripa@mb-net.cz

    5.      Kolik akcií si může každý občan koupit?

      Maximálně pět. V případě, že bude podáno více návrhů než je počet akcií, které jsou k prodeji určeny, bude maximální počet akcií na jednoho občana poměrně krácen tak, aby byl uspokojen co největší počet zájemců v pořadí podle podání nabídek na odkoupení.

    6.      Jak bude prodej probíhat?

Po odsouhlasení konečného seznamu kupujících zastupitelstvem města budou výsledky zveřejněny a během následujících třiceti dnů bude s každým zájemcem dojednán konkrétní termín uzavření kupní smlouvy.

    7.      Kdy je splatná kupní cena?

Ve lhůtě třicet dnů od podpisu kupní smlouvy, a to buď bezhotovostně bankovním převodem nebo zaplacením v hotovosti na pokladně magistrátu. 

    8.      Kdy dostane kupující akcie do ruky?

Po zaplacení kupní ceny bude s každým jednotlivě domluven termín převzetí samotných akcií.

    9.      Jaké jsou výhody plynoucí z vlastnictví akcií Centrothermu?

Jde o investici do spoluvlastnictví dobře fungujícího a stabilního podniku, jehož výsledky neovlivňuje celková hospodářská situace. Každý z akcionářů má právo účastnit se rozhodování o společnosti na valné hromadě a může tak mimo jiné ovlivňovat i výši vyplácených dividend a konečnou cenu tepla a teplé vody. Největší význam mají tedy akcie pro ty, kteří si chtějí dobře uložit svoje úspory a současně jsou  konečnými odběrateli tepla a teplé vody od Centrothermu.

    10.  Co bude s penězi, které město za prodej akcií získá?

Všechny prostředky získané z prodeje akcií budou využity výhradně do dalšího rozvoje infrastruktury města ve prospěch všech jeho občanů, a to jak těch, kteří jsou napojeni na distribuční soustavu společnosti Centrotherm, tak i těch, kteří připojeni nejsou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…