Mladá Boleslav: Obyvatelé Podchlumí diskutovali na radnici

16.05.2016 8:34

Na radnici se konalo tradiční setkání obyvatel příměstské části se zástupci města a magistrátu. Diskutovat tentokrát přijeli obyvatelé Podchlumí a na otázky jim odpovídal náměstek primátora Michal Kopal.

Mladá Boleslav: Obyvatelé Podchlumí diskutovali na radnici
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Nejvíce se mluvilo o dopravě – touto příměstskou částí je totiž zákaz průjezdu pro ty, co zde nebydlí. Řada řidičů si ale cestu tudy zkracuje a nedodržuje předepsanou třicetikilometrovou rychlost. Obyvatelé tak chtějí, aby se zde častěji měřila rychlost. Podle informací od státní policie má nyní městská policie povolení rychlost vozidel v Podchlumí měřit. Jiná dostupná dopravní opatření zde totiž již jsou použita.

Dále se mluvilo o domu č.p.36, který je ve velmi katastrofálním stavu. Místní se obávají, aby dům nespadl na kolemjdoucí. Náměstek primátora Kopal přislíbil záležitost s tímto domem prověřit – kdo je jeho majitelem a jak je to se statikou objektu.

Místní dále trápí nedaleká dálnice. Již před několika lety se v Podchlumí dělalo měření hlučnosti, ale výsledky byly zcela v normách. Nyní si obyvatelé myslí, že díky prořezu zeleně u dálnice v režii Ředitelství silnic a dálnic, je hlučnost větší. Radnice přislíbila, že ve spolupráci s ČVUT situaci opětovně prověří.

V Podchlumí se také připravuje výstavba kanalizace. Již nyní jsou lidé ve spojení se společností Vodovody a kanalizace, aby měli všechny potřebné informace plánovaných investicích a budování přípojek k jednotlivým domům. V současnosti se připravuje projektová dokumentace a vše by mělo být hotové do konce roku 2020.

Dalším problémem v Podchlumí je zeleň – někdo totiž místní stromy úmyslně poškozuje navrtáváním. Některé stromy tak musely být pokáceny, ale náhradní výsadba není možná, dokud někdo zeleň ničí. Náměstek Kopal proto apeloval na místní obyvatele, aby se kolem sebe více dívali a ihned informovali městskou policii, pokud někoho zahlédnu, jak ničí stromy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…