Mladá Boleslav: Od 2. května bude na magistrátu možné platit u automatu

26.04.2018 16:47

Ve středu 2. května spouští magistrát další službu, která má obyvatelům co nejvíce usnadnit kontakt s úřadem. Jde o platební automaty, na nichž lze zaplatit prakticky veškeré správní poplatky bez nutnosti brát si pořadový lístek a čekat na pokladnu.

Mladá Boleslav: Od 2. května bude na magistrátu možné platit u automatu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Platební automaty jsme pořídili dva, jeden je v hlavní budově magistrátu na Komenského náměstí, druhý pak na odboru dopravy v Havlíčkově ulici. Na obou lze platit veškeré poplatky, jde zhruba o tři sta položek, lidé tak mohou například přijít k automatu se složenkou na zaplacení odpadu a velmi jednoduše částku uhradit, aniž by museli na přepážku. Lidé ze sídliště pak samozřejmě mohou zaplatit odpady na dopravním inspektorátu, a nemusí vážit cestu do centra na radnici," vysvětluje výhody automatu primátor města Raduan Nwelati.

Ovládání automatu je velice jednoduché, poblíž je umístěn podrobný návod, a v prvních týdnech zde navíc budou lidem k dispozici vyškolení pracovníci, kteří jim s obsluhou pomohou.

Platby lze provádět v hotovosti, a to mincemi i bankovkami, ale samozřejmě i všemi druhy platebních karet. Automat vrací peníze nazpátek a po každé platbě také vydá potvrzení o zaplacení.

Tímto způsobem mohou lidé zaplatit za vydání osobních či cestovních dokladů, již zmíněné odpady, rybářské lístky, poplatky za psa nebo třeba živnostenské oprávnění.

Instruktážní reportáž o fungování platebního automatu najdete na youtube (ZDE) nebo na stránkách První boleslavské (ZDE)

Návod na obsluhu platebního automatu najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…