Mladá Boleslav: Organizace, které přijaly do svých řad ukrajinské děti, mohou zažádat o příspěvek

19.04.2022 16:51 | Tisková zpráva

Mladoboleslavské sportovní klubu spolu s dalšími zájmovými a spolkovými organizacemi, které do svých řad přijaly děti z Ukrajiny, mohou nově dostat speciální příspěvek ve výši 5 000 Kč. Dohodla se na tom radnice, Nadační fond Škoda Auto a odbory KOVO MB.

Mladá Boleslav: Organizace, které přijaly do svých řad ukrajinské děti, mohou zažádat o příspěvek
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

„Chtěli jsme tím vyjádřit určitou podporu a zároveň poděkování organizacím, které se ujaly nebo ujmou dětí a mládeže z Ukrajiny v oblasti využití volného času. Vím, že řada sportovních nebo zájmových oddílů a skupin tak už učinila a věřím, že tato spíše symbolická forma podpory přiměje další skupiny se více ukrajinským dětem otevřít. Zapojení těchto dětí do volnočasových aktivit je nejlepší prevencí případných negativních jevů,“ řekl náměstek primátora Robin Povšík, který jednání s automobilkou vedl. Za důležité považuje, že příspěvek není vázán na přímé výdaje s nově příchozím členem klubu, kroužku či oddílu, ale má obecně podpořit jejich činnost.

Podpora bude vyplácena na základě velmi jednoduché grantové výzvy, kterou nadační fond zveřejní tento týden. Součástí výzvy bude i možnost získat příspěvek na lektora kroužku nebo trenéra, pokud se prokáže, že počet nově příchozích vyžadoval další personální zabezpečení.  Podrobnosti budou zveřejněny v grantové výzvě, v nejbližších době navíc nadační fond uspořádá workshop, v rámci kterého princip výzvy bude zájemcům představen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …