Mladá Boleslav: Parlament mládeže pořádal Kulaté stoly s městem

22.04.2022 8:38 | Tisková zpráva

Zástupci studentů sdružených v Parlamentu mládeže města Mladá Boleslav uspořádali 20. dubna na radnici další z kulatých stolů, na němž definují své podněty a diskutují o nich se zástupci města a městských organizací.

Mladá Boleslav: Parlament mládeže pořádal Kulaté stoly s městem
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Na té akci tak mohli k odpovědím vyzvat přítomné náměstky primátora Jiřího Boušku, Daniela Marka a Miroslavu Kašpárkovou, ale i zástupce ředitele městské policie Ondřeje Kubalu, ředitele Dopravního podniku MB Marka Džuvarovského i zastupitelku Zdeňku Kuhnovou.

Před diskusí věnovali studenti dopoledne k definování nejpalčivějších problémů města. Mezi ně zařadili potřebu zvýšit podíl zeleně ve městě, řešit otázky spojené s městskou hromadnou dopravou, se špatným stavem hlavního železničního nádraží a s pocitem bezpečí a kriminalitou ve městě.

Mohli se od přítomných zástupců města dozvědět, že například subjektivní pocit bezpečí je něco jiného, než objektivní data ze statistik a zkušeností městské i státní policie, že město vyčlení letos mimořádně velké finanční prostředky na sázení stromů, že rekonstrukce hlavního nádraží dráhy připravují a že s nimi bude město spolupracovat při vyřešení a zrevitalizování přednádražního prostoru.

Studenti také uvedli, že mezi největší zdroje jejich nejistoty či sníženého pocitu bezpečí patří přítomnost vysokého počtu agenturních pracovníků ve městě. Náměstek primátora Jiří Bouška vysvětlil, co město v oblasti bezpečnosti i životního prostředí podniká a co naopak snahy města limituje.

Podněty, vzešlé ze středečního setkání, budou předány vedení města Mladá Boleslav jako inspirační zdroj pro další práci na zlepšení života ve městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…