Mladá Boleslav: Policie ČR převzala vozy Škoda Octavia v civilním provedení

17.01.2020 13:59

Ministr vnitra ČR Jan Hamáček a policejní prezident Jan Švejdar převzali v Zákaznickém centru Škoda Auto v Mladé Boleslavi 37 z celkových 500 policejních vozů Škoda Octavia v civilním provedení. Zbylé vozy byly předány u autorizovaných prodejců Škoda po celé České republice.

Mladá Boleslav: Policie ČR převzala vozy Škoda Octavia v civilním provedení
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Zakázku na dodávku vozů získaly ve spolupráci mladoboleslavská automobilka a leasingová společnost ŠkoFIN a ve veřejném tendru v září loňského roku. Všechny vozy jsou ve výbavovém stupni Ambition a pohání je moderní benzinové motory 1,5 TSI o výkonu 110 kW v kombinaci s automatickými dvouspojkovými převodovkami DSG. Slavnostní předávání vozů Policii ČR se odehrálo v Zákaznickém centru Škoda Auto v Mladé Boleslavi.

Ministerstvo vnitra respektive Policie ČR vůbec poprvé využila moderní formu financování a mobility Škoda Financial Services. Pořízení části policejních vozů na leasing do budoucna umožní jejich průběžnou obměnu. Je to řešení, jak zajistit rychlý servis a snadnou výměnu vozů, které mají najetý maximální počet kilometrů nebo překročí dobu životnosti.

Od roku 1993 bylo českým policistům v rámci několika tendrů předáno více než 18 tisíc vozů Škoda nejrůznějších modelů a specifikací. Ať již speciálně upravené podle požadavků policejních sborů nebo v sériovém provedení. Vozy značky Škoda slouží policii také v jiných zemích, například v Polsku, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Belgii, Velké Británii, Izraeli nebo v Portugalsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…